MAGDA VACARIU
CURSURI DE PICTURA SI DESEN BRASOV
PENTRU COPII SAU ADULTI

ABOUT

GALLERY

CURSURI

CONTACT


ArtBlog

 

 

Cursurile de pictura si desen se tin la Centrul Cultural Reduta Brasov, o singura data pe saptamana. Aceste cursuri sunt potrivite pentru cei care isi doresc sa inceapa studiul artei, sau pentru cei cu un nivel mediu de cunostinte si abilitati.
In general nu se stie ca toti marii artisti au invatat sa deseneze prin practicarea pe parcursul mai multor ani a studiului dupa observatie. Se asuma doar ca cineva poate sa deseneze sau ca nu poate. Insa abilitatea de a desena vine din foarte mult exercitiu si repetitie. Cand invatam sa desenam si suntem la inceput nu trebuie sa ne preocupe greselile, si nu trebuie sa optam intotdeauna pentru obtinerea unor desene finite sau "reusite". Invatarea desenului sau picturii ar trebui sa fie practicate precum invatarea unui instrument muzical, trebuie sa dedicam mult timp exersarii inainte de a ne astepta la rezultate. Cursurile pornesc de la cele mai simple studii in creion, dupa observatie, a formelor geometrice, pentru invatarea reprezentarii corecte a formelor, a conturului si a proportiilor. Se trece la carbune pentru a invata impactul luminii asupra obiectelor si valorile tonale. Introducerea de notiuni de teorie a culorilor face trecerea treptat la culoare. Studiul dupa observatie este central, dar nu se neglijeaza studiul dupa referinte fotografice sau studiul diferitelor tehnici ale marilor maestri.
Am avut onoarea sa-l cunosc pe cel mai mare portretist in viata australian, Robert Hannaford care m-a ghidat si sprijinit. Am avut de asemenea norocul si privilegiul sa studiez desenul cu Chris Orchard, un geniu al artei australiene, care a reusit sa imi insufle ceva din pasiunea lui pentru desen. Metoda mea de predare ii apartine marelui profesor si facultatii de arta australiene Adelaide Central School of Art, si este diferita de cea o oricarei scoli romanesti de arta prin atentia si asistenta individuala acordata fiecarui student.

Detalii despre pret, program si inscrieri:

::Cursuri adulti


::Cursuri copii